Resum de la temporada 2016-17 del Club d'Escacs Sant Joan Despí

La temporada 2016-17 al Club d’escacs Sant Joan Despí ha estat un any de molts bons resultats. L’equip A manté la categoria de Primera Provincial i l’equip B, puja a Segona Provincial sense perdre cap enfrontament.

Per segon any consecutiu van classificar a un jugador per a les Finals de Catalunya. L’any passat va ser un sub 18 i aquest any ha estat per Magí Belvis, un sub 8.

El número d’inscrits respecte l’any passat ha estat el mateix. Les baixes que han tingut al llarg del curs s’han compensat amb les noves inscripcions d’aquesta temporada. El fet que els escacs siguin considerats un esport minoritari sumat a que fan servir unes instal·lacions poc adequades per aquest tipus de pràctica, fan que l’escola esportiva sempre estigui a punt de tancar. Malgrat tot, intenten buscar alternatives per a què això no succeeixi.

Rosa Pellicer, com a membre de la Junta Directiva, és l’encarregada de les activitats del club i ha fet possible que, per primera vegada, hi hagués participació femenina a les competicions on participava la casa. La mateixa Rosa, ha estat la Primer Jugadora Federada en debutar en la Lliga Catalana amb l’equip A. A més, el club ha col·laborat en el Dia de la Dona on la Rosa va organitzar una Simultània d’Escacs, realitzada per Sònia Martín, representant dels escacs Femení de la Federació Catalana d’Escacs. Tanmateix, al torneig de ràpides de la Festa Major hi va participar, per primera vegada, una dona. Tot i així, esperem que més dones hi vulguin participar, hi sàpiguen jugar o no.  

Les novetats previstes per la temporada 2017-18 són sobretot, donar més visibilitat al club, a través d’altres col·laboracions amb entitats o amb la difusió de projectes propis. Una altra novetat és el canvi d’horaris per poder donar cobertura a totes les franges horàries. Així, tot nen que hi vulgui participar i l’horari sigui un impediment trobarà facilitats per poder formar-hi part. Això només serà possible, amb propostes dels interessats i amb un mínim de participació de nens.