Toni Bueno, tècnic de Tennis Despí, es proclama campió de pàdel de Catalunya

El passat  27 d’octubre, Toni Bueno,  tècnic del Tennis Despí, es va proclamar campió de Catalunya de pàdel! Des de Despíesports ens hem acostat fins a les instal·lacions de TV3 per poder saber una miqueta més sobre el jove campió de 29 anys.  Felicitats Toni!

Amb quina edat vas començar a jugar a pàdel?

Vaig començar amb 6 anys quan el meu pare jugava a Can Mèlich a Sant Just. Ell jugava amb els seus amics i quan  acabava els partits es posava a jugar amb mi. També vaig començar a practicar amb els fills dels seus companys. Va ser durant aquella època que vaig iniciar les classes de pàdel.  

Explica’ns la teva trajectòria?

Després d’iniciar-me amb el meu pare em vaig apuntar a pàdel amb dos amics. Des d’aleshores vam començar a jugar tornejos de menors fins als 12 anys.

En aquell moment vaig decidir canviar d’esport i dedicar-me a jugar a futbol una temporada.  Però un altre cop, cap als 16, vaig recordar com gaudia jugant al pàdel i vaig tornar als meus inicis.

Explica’ns l’experiència de guanyar el Campionat de Catalunya? Va ser difícil?

És un torneig que fa especial il·lusió, ja que sempre hem jugat al Circuit Català. És el torneig més important de l’any per nosaltres, on ve la televisió, la família, els amics, on hi ha més patrocinadors i que, a més, es juga al Polo, molt a prop de casa.  La veritat és que estem molt contents d’haver estat els campions del torneig amb el meu company,  Rubén Rivera.  

Esperàveu arribar tan lluny?

Quan et planteges ser professional d’un esport, et planteges el més alt, un objectiu. Fa anys plantejar-se el número  1 era com impossible,  ja que ho veiem molt lluny. Però quan et vas apropant penses “ostres no estic tan lluny, ostres estic allà” fins que ho aconsegueixes.

Ara per altra banda, estem amb el Campionat del Món, som la parella número 26, a poc a poc anem progressant.

Quantes hores dediques a entrenar a la setmana?

Per entrenar-me dedico els dimecres, els dijous i els divendres. Alhora divendres, dissabtes i diumenges competim, així que els divendres són molt suaus. El dilluns és de descans i el dimarts és preparació física.

Durant les tardes entreno faig de tècnic entrenant a nens. Porto l’escola de competició de nens del Tennis Despí, on gaudeixo molt de la feina que faig i del club.

T’agrada la teva professió?

M’agrada molt ser tècnic. Tinc la carrera de disseny gràfic, però m’hagués agradat molt fer la carrera de magisteri, ja que m’agraden molt els nens i el fet d’ensenyar, indiferentment de l’edat que tingui l’alumne. A més, el fet d’ensenyar fent l’esport que t’apassiona és emocionant i veure que la gent millora passant-ho bé, és molt gratificant!

Quins plans de futur tens?

Intentar allargar la carrera professional el màxim, que jugant pàdel és més llarga que amb el futbol o el bàsquet gràcies a jugar amb parella i les distàncies curtes. Si no acabo treballant de dissenyador gràfic, o no curso la carrera de magisteri, m’agradaria estar sempre treballant unit amb l’esport, per exemple gestionant un club.