Les instal·lacions esportives de la ciutat ja compten amb desfibril·ladors

Les instal·lacions esportives de la ciutat han estat dotades d’equips desfibriladors, que permeten una resposta ràpida a un problema cardíac d’una persona usuària.
Més d’un centenar de persones (personal de les instal·lacions i membres de les entitats usuàries) han rebut informació sobre l’ús dels desfibril·ladors.

Les instal·lacions que disposen d’aquests desfibril·ladors són els poliesportius Salvador Gimeno, Francesc Calvet, del Mig i Ugalde, i els camps de futbol de Les Planes i del Barri Centre. Cal sumar a aquesta relació el Tennis Sant Joan Despí, que ja en disposava des de fa un temps. Són, amb diferència, les instal·lacions que tenen un major nivell d’utilització.
A més, cal tenir en compte que durant la temporada d’estiu, les piscines Fontsanta també disposaran d’un equip DEA per donar més seguretat als més de 50.000 usos que es fan cada temporada.

Cursos per conèixer l'ús dels desfibriladors
Per a la possible utilització dels desfibril·ladors cal que les instal·lacions disposin de persones adequadament formades. Els DEA són d’una utilització fàcil, però malgrat això, és important tenir uns coneixements bàsics.
Per aquest motiu, s’han realitzat cursets de formació destinats al personal que treballa a les esmentades instal·lacions esportives (socorristes, monitors, professorat, personal d’atenció al públic, conserges, etc.) i també als tècnics esportius dels clubs que fan ús d’aquests equipaments. En total, 125 persones.

A partir d’ara les instal·lacions seran més segures i davant d’un problema d’aturada cardíaca es podrà actuar de forma ràpida i adecuada.